Damızlık Düve Desteklemesi 2018 – Damızlık Düve Hibe 2018

Damızlık düve desteklemesi 2018 başvuruları ne zaman başlayacak? Damızlık düve hibe 2018 desteği nedir? Damızlık düve kredisi şartları 2018 nelerdir? Damızlık düve yetiştiriciliği desteği ne zaman verilir?

Damızlık düve desteklerine ilişkin tüm bilgilere yazımızdan ulaşabilir ve yukarıda yer alan soruların cevaplarını en güncel ve detaylı haliyle bulabilirsiniz.

Sizin için hazırlamış olduğumuz damızlık düve konusu ile ilgili soru ve görüşlerinizi de aşağıda yer alan yorum alanında bize sunabilirsiniz.

Damızlık Düve Desteklemesi 2018 Ne Zaman Açıklanacak?

Damızlık düve desteklemesi biliyorsunuz, her yıl ülkemizde verilen bir destek programıdır. 2018 yılında ise 31 Ocak 2018 tarihine kadar bazı iller için projeler alınmıştı. Bu kapsamda başvurular yapıldı.

Peki ama damızlık düve desteklemesi 2018 yılında tekrar yapılmayacak mı?

Açık söylemek gerekirse, bu yıl bir kez daha damızlık düve hibe desteğinin verileceğini öngörüyoruz. 31 Ocak 2018 tamamlanan çağrı da zaten 2017 yılı çağrısıdır. Bu nedenle, tekrar damızlık düve desteklemesi çağrısı ilan edilecektir.

Burada en önemli iki husus var:

  1. Hangi illerin destek kapsamına alındığı
  2. Damızlık düve hibe desteğinin ne zaman ilan edileceği

Bu iki husus oldukça önemli diye düşünüyorum. İlgililer ya ilden dolayı başvuru yapamıyor ya da hibe çağrısını kaçırıyorlar.

Bu nedenle, her iki unsur da oldukça kritiktir.

Birinci hususu açıklamak gerekirse, damızlık düve hibe desteği kapsamında illerin belirlenmesi yetkisi 2016/9003 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na göre Bakanlığa aittir. Bu nedenle, her çağrıda iller değişmiş oluyor genellikle. 

Son başvuru tarihi 31.01.2018 olan çağrıda belirlenen iller şunlar olmuştu:

Diyarbakır, Isparta, Karaman, Osmaniye, Şanlıurfa ve Erzincan

İkinci husus ise hibe çağrısının ne zaman ilan edileceğidir. Bu durumu da ya sayfamızdan ya da Bakanlığı resmi sitesinden de takip edebilirsiniz.

Damızlık Düve Hibe 2018 Nedir?

Öncelikle damızlık düve hibesi, yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, damızlık dişi buzağı alımı ile makine-ekipman temini desteklenmesi yatırımlarına verilmektedir. 

Hibe destek oranı % 50’dir.

Yeni yatırımlarda 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması ve damızlık dişi buzağı alınması veya kapasite arıtımı /rehabilitasyon yatırımlarında ise mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve damızlık dişi buzağı alınması için, il damızlık sığır yetiştirileri birlikleri veya damızlık sığır yetiştiriciliği birliklerine üye  gerçek ve tüzel kişiler, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır.

Programdan aşağıdaki kişiler faydalanabilir:

Yatırım konularını gerçekleştirmek üzere;

  1. Gerçek kişiler
  2. Tüzel kişiler

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek veya tüzel yatırımcılar başvuru yapabilmektedir.

Damızlık Düve Hibe Şartları 2018 Nelerdir?

  • Başvuru sahibi yetiştirici veya tüzel kişiliklerin; damızlık sığır yetiştiricileri birliğine üye olduğuna dair belge,  TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesine sahip olduğuna dair güncel belgeyi veya tüzel kişilerin (birlik, şirket vs.) başvurularında işletmenin kurucu/ortaklardan birinin belirtilen şartlara haiz işletme sahibi olduğuna dair belgeyi başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir.
  • Gerçek ve tüzel kişilerin kamudan bağımsız olması gerekir. Devlet Memurları, Kamu İşçileri veya Devlet Üniversitelerinde görevli öğretim elemanları başvuramazlar.
  • Yatırımcılar yatırım kredi ve vergi teşviklerinden yararlanabilirler.
  • Tüzel kişilikler, kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde hibe programlarında yer alan yatırım konusunda faaliyet yürüteceklerini belirtirler.
  • Başvuruda bulunacak kişi ve kuruluşların yetkili kurul ve/veya organlarından; Kararname kapsamındaki desteklere başvuru yapması, uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetki almış olmaları gerekmektedir.
  • Aynı parsel için büyüklüğü ne olursa olsun 2. bir yatırımcı tarafından yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
  • Daha önce Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yararlanılmış olan hibeler kapsamında aynı parsel için tekrar başvuru yapılamaz.

Şimdi biraz da damızlık düve kredisinden bahsetmek istiyorum. Damızlık düve kredisi, Ziraat Bankası tarafından verilen uygun faizli bir kredidir. Yukarıda açıkladığım damızlık düve hibe programıdır. Bu kredi programı ise tamamen farklıdır. Şartları sağlamanız halinde, Ziraat Bankası’na başvuru yaparak damızlık düve kredisinden faydalanabilirsiniz.

Damızlık düve haricinde son dönemde oldukça popüler hale gelen romanov koyunu ile ilgili bilgi almak isterseniz,  destekler.net/romanov-koyunu-fiyatlari/ bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Damızlık Düve Kredisi Şartları 2018 Nelerdir?

Damızlık düve kredisi, damızlık düve hibe programından farklıdır. Bu kredi, Ziraat Bankası tarafından verilmektedir. Bu nedenle de şartları farklıdır. Şartları sağlamanız durumunda, bu krediye her zaman başvuru yapabilirsiniz.

Şimdi dilerseniz, damızlık düve kredisi şartlarına bir göz atalım.

Damızlık düve yetiştiriciliğine yatırım dönemi için % 100 faiz indirimli, işletme dönemi için % 75 faiz indirimli, 7.500.000 TL’ye kadar kredi verilmektedir. Kredi başvurusunda bulunurken mevcut durumunuz ile kredi talebinizin uyumlu olması gerekmektedir.

Şart ise şu: Krediden faydalanmak isteyenlerin 50 baş ve üzerinde işletme kurmaları veya işletme kapasitesini 50 baş ve üzerine çıkarmaları gerekir. Kredi ile temin edilecek damızlık dişi danalar, HAYBİS’e kaydedilmiş, damızlık belgesine sahip ve 4-13 aylık yaşta olması gerekir.

30.000 TL hibe alabileceğiniz damızlık düve desteklemelerinden birisi de genç çiftçi desteğidir. Bu desteğin detaylarına destekler.net/genc-ciftci-hibe-destegi-projesi-basvuru/ bağlantısında erişebilirsiniz.

“Damızlık Düve Desteklemesi 2018 – Damızlık Düve Hibe 2018” üzerine 2 yorum

  1. Mahmut Bey,

    3 Temmuz 2017 tarihine kadar talep edilen belgeler ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Değerlendirme ve onay sonrası hibeler çok geciktirilmeden verilecektir. Net tarih verebilmek mümkün değil.

    İyi günler,

    Cevapla

Yorum yapın