Hindi Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2018 | Hindi Çiftliği Devlet Desteği

Hindi yetiştiriciliği devlet desteği 2018 nedir? Hindi çiftliği devlet desteği 2018 nedir? Hindi yetiştiriciliği teşvikleri 2018 nelerdir?Hindi yetiştiriciliği hibe 2018 destekleri nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? Destek kapsamındaki iller hangileridir? Destek oranı nedir? Gerekli evraklar ve başvuru yeri ve daha birçok hususu haberimizde inceleyebilirsiniz.

***Aşağıda yer alan bilgiler 2017 yılında ilan edilen hindi yetiştiriciliği devlet desteğine ilişkin bilgilerdir. 2019 yılında hindi yetiştiriciliği devlet desteği duyurulur duyurulmaz, detayları sizinle paylaşıyor olacağız. Bizi Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.***

Bir başka hindi yetiştiriciliği devlet desteği için şu yazımızı inceleyebilirsiniz: TKDK Hibe Destekleri

Hindi yetiştiriciliği devlet desteği 2018-2019: Tarım ve Ormancılık Bakanlığı

Hindi yetiştiriciliği devlet desteği, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından verilmektedir. Her yıl destek verilen il değişebilmektedir. Detaylı bilgi için ilinizde veya ilçenizde bulunan İl Müdürlüğü‘ne gidebilirsiniz.

Hindi yetiştiriciliği devlet desteğine gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilir.

Hindi yetiştiriciliği (Yeni inşaat yapımı, makina, alet ve ekipman alımı) destek oranı % 75’tir.

1.000 adet kapasitelik ticari hindi kümes inşaatı yapımı, alet ve ekipman alımı için ödenecek hibe desteği 125.000TL’yi geçemez.

Mutlaka Okumalısın! Arıcılık Hibe Kredi

Hindi çiftliği devlet desteği için başvuru koşulları nelerdir?

Başvurular, bu rehberin yayımlandığı tarihten on iş günü sonra başlar. Rehberin yayımlandığı tarihi öğrenmek için tıklayınız. Yeni inşaat yapımı, alet ekipman alımı için yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Müdürlüklerine başvururlar.

Başvurular, il müdürlüklerinde kurulan İl proje yürütme birimi tarafından kabul edilir.

Başvuru dosyasına geliş tarihi ve evrak numarası verilir. Bu tarih ve evrak numarasının başvuru sahibine de verilmesi zorunludur.

Projeyi ve/veya yatırım konusu ile ilgili istenilen belgeleri, yatırımın yapılacağı/ikamet ettiği yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır.

Proje başvuru dosyaları, hibe başvuru formu, değerlendirme kriterleri tablosu ve sunulabilecek diğer dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.

Başvuru süresi otuz gündür.

Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilecek olan son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.

Hindi çiftliği devlet desteği için gerekli evraklar nelerdir?

  • Hibe Başvuru Formu (Kaz için Ek-2)
  • İkametgah belgesi
  • Yatırımcıya ilişkin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı (Tüzel Kişilik),
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),
  • Temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (Tüzel Kişilik)
  • Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tabloları (Ek-3) veya (Ek-4)
  • Sabit yatırım yapılacak arazilere ait aidiyet belgesi. (Ek- 9) veya (Ek-10)
  • Yeni inşaat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Yatırım yerinin eş, birinci derecede akrabalara ve kardeşlere müstakil tapu ile ait olması durumunda, alınacak noter onaylı muvafakat ile inşaat yapılabilecektir. Üzerine yeni inşaat yaptıracak işletmelerde arsanın yatırımcı ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğuna dair yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge istenecektir. (Yatırımı MPDK tarafından onaylandıktan sonra)
  • Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için)

Hindi yetiştiriciliği devlet desteği 2017 ile ilgili tüm detaylara Uygulama Rehberi‘nden ulaşabilirsiniz. Desteğe başvuru yapmadan önce uygulama rehberinin çok iyi bir şekilde incelenmesini öneriyoruz.

“Hindi Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2018 | Hindi Çiftliği Devlet Desteği” üzerine 3 yorum

  1. 3500 arazim de çiftlik kurmak istiyorum ve bu arazimde hindi başta olmak üzere çeşitli kanatlı hayvanlarında yer aldığı bir projem var ve bu projemde her yıl başta hindinin olduğu 4.000 bin den fazla kanatlı hayvan yetiştirmeyi düşünüyorum bunun için desteğe ihtiyaçım var.

    Cevapla
    • Dönem dönem TKDK hibe destekleri söz konusu olabiliyor. Size en uygunu, TKDK’nın verdiği hibe desteğidir. İlinizi bilmediğim için yararlanıp yararlanmayacağınızı söyleyemiyorum.

      Cevapla

Yorum yapın